Onderwijs als redmiddel

Onderwijs is een van de belangrijkste dingen in het leven. Met goed onderwijs kom je veel verder dan zonder. En ik ben niet de enige die dat vindt: dat vindt de OECD ook. De OECD is een organisatie die economische aanbevelingen doet. Zij hebben deze week een rapport gepresenteerd met adviezen voor Griekenland. Daaruit bleek: investeren in onderwijs is noodzakelijk voor een goede toekomst voor Griekenland!

Het gaat financieel behoorlijk dramatisch met Griekenland. Er is een flinke lening nodig vanuit de EU om te voorkomen dat het land failliet gaat. Er wordt als tegenprestatie van Griekenland verwacht dat ze die lening gauw terugbetalen. Daar moet veel voor gedaan worden. Het onderwijs op orde brengen hoort daar ook bij.

Het OECD-rapport geeft het duidelijk aan: als het onderwijs beter wordt aangepakt, kunnen meer mensen een goede baan krijgen, die beter uitvoeren én meer geld verdienen. Dat wil zeggen dat die mensen ook bijdragen aan de inkomsten van het land. Zo loont het volgen van goed onderwijs niet alleen voor de mensen zelf, maar zorgt het er ook voor dat het land weer een gezonde economie kan krijgen.

Een van de oplossingen van het OECD is dat Griekenland méér lesuren zou moeten invoeren. Het volgen van lessen draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Dat vinden wij bij IPD natuurlijk goed om te horen, aangezien wij ook pleiten voor mondeling onderwijs! Leuk detail: het Nederlandse onderwijs wordt als voorbeeld genomen van een geslaagde aanpak. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn!

Terug naar boven