Crisis en recessie? Investeren in zekerheid!

De vooruitzichten die afgelopen week werden geschetst door het CPB zijn niet erg optimistisch. De economie gaat het aankomende jaar niet aantrekken. Bedrijven zullen nog voorzichtiger worden met het aannemen van nieuwe mensen, terwijl er flink wat mensen op de arbeidsmarkt treden het aankomende jaar. Er zullen weinig banen bijkomen, maar wel mensen die op zoek zijn. Niet echt iets om naar uit te kijken dus.

De arbeidsmarkt: waar liggen kansen?
Gelukkig heeft kenniscentrum ECABO onderzoek gedaan naar de kansen die de aankomende tijd op de arbeidsmarkt liggen. Die zijn er namelijk ook. Uit hun rapportage blijkt onder andere dat in de financieel-administratieve branche de aankomende jaren zelfs banen zullen bijkomen! Dat is goed nieuws voor de boekhouders en loonadministrateurs!

Juist in de financieel-administratieve branche is altijd werk, omdat elke organisatie wordt geacht de administratie goed op orde te hebben, bijvoorbeeld voor de Belastingdienst. Ook lonen moeten altijd worden betaald, werknemers moeten worden verzekerd en contracten moeten verlengd worden. Dit is dus een stabiele branche, juist in tijden van crisis. Een bedrijf kan juist nu niet zonder betrouwbare analyses en prognoses vanuit de administratie.

Doorgroeikansen
Op het gebied van financieel-administratieve taken is er ook kans om door te groeien. Dat komt omdat op allerlei niveaus banen beschikbaar zijn. Met name in de Randstad en in het midden van Nederland kan iemand met een financieel-administratieve basiskwalificatie al prima aan een baan komen. In het Noorden en Zuiden van Nederland is het aan te raden om naast een basisniveau ook te investeren in een opleiding die meer verantwoordelijkheid mogelijk maakt.

Een opleiding is een uitstekende investering
Indien u op zoek bent naar een investering die binnen de kortste tijd zal gaan lonen, is het volgen van een opleiding in de financieel-administratieve hoek een veilige. Zowel BKB (basiskennis boekhouden), BKC (basiskennis calculatie) als BKL (basiskennis loonadministratie) zijn zeer korte opleidingen, waarmee u direct de arbeidsmarkt kunt opstappen. U zult zich overigens ook positief verbazen over de lage prijs van deze kwalitatieve opleidingen!

Ook de opleidingen PDB (praktijkdiploma boekhouden) en PDL (praktijkdiploma loonadministratie) zijn een snel en prijsgunstig vervolg om uw carrière verder uit te bouwen. Binnen korte tijd kunt u zich dus tot een niveau opwerken waar u een zeer goed salaris mee verdient bij een bedrijf dat u aanspreekt!

2012 wordt een prima jaar, als u meebeweegt met de kansen op de arbeidsmarkt!

Terug naar boven