Modern studeren: handige tips en tricks!

Tegenwoordig is de computer niet meer uit onze levens weg te denken. Met de introductie van tablets en smartphones zijn er ook steeds meer mensen die altijd een computer(tje) bij zich hebben. Al die technologie biedt geweldige kansen voor in het onderwijs. Daarom heeft IPD daar eens goed over nagedacht en hebben we allerlei handige moderne studiemiddelen verzameld voor onze cursisten. In deze blogpost willen we er een aantal met jullie delen!

Ebooks: nooit meer een zware tas
Steeds meer mensen hebben een tablet. De meeste tablets hebben een programma erop staan waarmee je gemakkelijk boeken kunt downloaden en lezen, net als een e-reader. Hartstikke handig want het scheelt enorm in gewicht als je al je boeken digitaal hebt! Tablet mee in de tas en elk moment dat je even niks te doen hebt kan gebruikt worden om even wat begrippen door te nemen of je huiswerk te maken!

Mindmappen: overzicht krijgen én houden
Een mindmap maken is helemaal hip en handig. Het is eigenlijk een soort visuele tekening van je lesstof. Die tekening helpt je met onthouden en overzicht krijgen over de stof. Natuurlijk kun je een mindmap maken gewoon op papier, maar met de computer gaat ’t ook snel. Bekijk hier overzicht van de mindmap-pc-programma’s. Ook kan je op je tablet via een app makkelijk mindmappen. Bekijk hier een overzicht van de apps die je kunt downloaden.

Begrippen trainen op je tablet of computer
Via kleine kaartjes kun je begrippen trainen, door op de ene kant een begrip te schrijven en op de andere kant de definitie. Maar dat kan ook met computer of tablet! Er zijn allerlei apps waar je zelf een soort quiz mee kunt maken (zoek maar eens op quiz app). Welke je het fijnste vindt ligt eraan wat je wilt trainen. Download er een paar en ga gewoon eens testen. Er is er vast eentje die past bij jouw wensen!

Digitale leeromgeving
Als laatste technologisch snufje nog even de mogelijkheden van een digitale leeromgeving. Die hebben we bij IPD in gebruik genomen. Onze cursisten kunnen inloggen en hun boeken inzien, contact zoeken met hun docenten en samenvattingen en extra oefeningen met elkaar delen. Het is een soort online klaslokaal waar we geregeld ook nieuwtjes, tips en weetjes delen. Superhandig voor naast de klassikale lessen die we aanbieden!

Terug naar boven