Studeren en feesten, hoe doe je dat?

Iedereen die een cursus doet kent het gevoel: er is altijd wel iets wat je kunt doen. Lezen, leren, oefenen, herhalen…je kunt eeuwig bezig blijven. Hoe zorg je ervoor dat je de feestdagen dan zonder studiestress doorkomt, want het zou zonde zijn als je steeds over je studielast zit te piekeren tussen de kerstkransjes en oliebollen door! Daarom in deze blogpost: studeren en feesten, hoe doe je dat!

Plan je studie strakker dan je kerstdiner
De beste manier om je hoofd leeg te maken is door duidelijk te plannen wanneer je wat doet. Maak een lijstje wat je nog moet/kunt doen en zet er duidelijk achter op welke dagen je dat gaat doen. Zo kun je de feestdagen zelf vrij plannen en heb je er ook vertrouwen in dat dit ook kan! Door je planning uitgebreid op papier te zetten zal je merken dat je hoofd steeds leger wordt. En dan komt er meer plaats voor Kerstplezier!

Ho ho ho help me met studeren!
Wil je nou juist wel tijdens de feestdagen gebruik maken van de vrije tijd om wat werk in te halen met een gezellig muziekje op de achtergrond? Kijk dan of je je familie of vrienden erbij kunt betrekken. Dan doe je gezellig iets samen en dan heb jij er ook nog eens wat aan! Laat je bijvoorbeeld overhoren of zoek een leuk hoofdstuk uit om samen door te nemen. Kerst en Oudjaarsdag zijn toch echte gezelligheidsfeestdagen waarin je de fijne dingen deelt. Zo maakt je je studie feestelijk!

Zo katerig als een carpaccio
Heb je nu iets te diep in het glaasje gekeken en baal je omdat je die dag wilde gebruiken om te studeren? Zorg dan dat je kater snel voorbij is door eerst wat vruchtensap te drinken (vocht aanvullen) en dan een lekker eitje voor jezelf te bakken. De eieren bevatten cysteïne die de stoffen die je kater veroorzaken afbreken. Hetzelfde geldt voor bananen, die kunnen ook helpen je er sneller bovenop te krijgen! Hoewel het erg verleidelijk is om lekker veel koffie te gaan drinken om weer fris te worden is dat geen aanrader. Drink een kopje en hou het verder bij thee of sap. Je zult zien dat je je snel weer fit voelt en weer aan de slag kunt!

Hele fijne feestdagen en een spetterend Nieuwjaar gewenst!

Terug naar boven