Je bent nooit uitgeleerd

Er zijn van die mijlpalen in je leven én loopbaan die je niet snel vergeet. De eindmusical op de basisschool, de eindexamenstunt op je middelbare school, de diploma’s die je hebt behaald en je eerste werkplek. En op die eerste werkplek leer je al snel dat je nooit bent uitgeleerd. Nee, eigenlijk begint het op je werkplek pas… Blijven leren is dan een goed motto!

Tijd is geld: korte leertrajecten

Of je er nu voor kiest om weer te gaan studeren of om alsnog dat diploma te halen; als je eenmaal werkt, werkzoekend bent of een gezin hebt, dan is het best een hele stap om weer regulier (deeltijd)onderwijs te gaan volgen. Je hebt er simpelweg de tijd of het geld niet voor om weer drie tot vier jaar colleges te volgen en de bijbehorende kosten te betalen. Veel mensen kiezen dan voor schriftelijk onderwijs, omdat het goedkoper en sneller lijkt, maar vaak valt dat tegen. Want alleen achter je bureau, zonder ‘stok achter de deur’, is het best lastig om een opleiding af te maken en dat terwijl de kosten maar blijven doorlopen. Gelukkig is er nóg een optie om bij te blijven!

Bij particuliere klassikale opleiders, zoals IPD Opleidingen, kun je korte leertrajecten volgen, al vanaf een paar dagen per opleiding of vak. Het gaat om beroepsopleidingen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen en waarmee je je waarde op de arbeidsmarkt vergroot. Werkgevers kennen deze praktijkdiploma’s, dus ze staan mooi op je CV. Heb je al een HBO- of WO-opleiding afgerond? Ook dan heb je met zo’n diploma een streepje voor en kun je vaak speciale verkorte trajecten volgen. Bij IPD haal je bijvoorbeeld in maar 12 dagen of 24 avonden drie vakdiploma’s boekhouden.

Klassenwerk

Wat ‘maakt’ een klas nu een klas? Het begint met een gemotiveerde, inspirerende praktijkdocent. Combineer dat met gedreven klasgenoten en je hebt een uitdagende leeromgeving. Misschien is dat wel nét het duwtje dat je nog nodig hebt! Dus je bespaart niet alleen tijd en geld door korte opleidingen, maar je wordt elk lesuur weer geïnspireerd. En dat biedt vele voordelen ten opzichte van alleen online les krijgen. Denk aan elkaar motiveren, aanvullen, helpen en leren van elkaar. Want, er is altijd wel een studiegenoot die nét die vraag stelt die jij nog niet had bedacht. Of een studiegenoot die op een bepaald deel van het vakgebied al ervaring heeft en dat graag met de klas deelt. En vergeet vooral niet het voordeel van het netwerk dat je opbouwt!

1+1 =3

Weer starten met studeren via een opleidingsinstituut dat klassikale lessen biedt heeft vele voordelen. Opleidingen en cursussen zijn beschikbaar vanaf een paar dagen en je lestijden zijn op die momenten die passen binnen een druk gezins- of sociaal leven. Opleidingen dus, die je naast je werk kunt volgen. Door de korte duur van de opleidingen en cursussen blijven de kosten behapbaar en dat alles, altijd in klassikale lessen, gecombineerd met moderne gemakken, zoals een online leeromgeving en een tablet. Je zult zien dat je jezelf blijft verrassen in zo’n inspirerende leeromgeving. Daarom ben ik ook zo’n fan van IPD!

Start dus vandaag nog! Je bent immers nooit uitgeleerd.

Terug naar boven