5 redenen om een opleiding te volgen

We denken allemaal wel eens: zou het niet beter zijn om mezelf te blijven ontwikkelen? Het antwoord is ‘ja’! Zeker nu, in deze tijd vol veranderingen en beweging. Hieronder een aantal redenen waarom het volgen van een opleiding een goed idee is!

1. Je toont aan dat je ambities hebt

Door het volgen van een opleiding ziet een werkgever dat je investeert in je toekomst doordat je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Dit kan gunstig uitpakken bij een sollicitatie.

2. Een extra specialisatie biedt een meerwaarde

Ook als je al beschikt over de nodig kennis, is het niet verkeerd om verder te kijken. Als je als boekhouder ook nog eens kennis hebt over loonadministratie, zal dit zeker een streepje voor opleveren bij een (toekomstige) werkgever. Je maakt jezelf namelijk onderscheidend. En bovendien is een erkend diploma vaak een plus.

3. Verdieping in het vak levert vaak een hoger salaris op

Als je toe bent aan verdieping in je vakgebied, kan een opleiding een goede optie zijn. Ben je bijvoorbeeld assistent-makelaar en zou je graag doorgroeien naar een meer zelfstandige functie? Dan kan het volgen van een opleiding in de makelaardij een goede beslissing zijn. Het lijkt nu misschien een hele investering, maar straks levert het je wel een hoger salaris op.

4. Je kunt een andere richting inslaan

Stel: je hebt al een poos een baan die prima past bij je opleidingsniveau, maar je wilt toch graag iets anders doen. Altijd bezig met cijfers, maar diep in je hart zou je graag tuinen ontwerpen? Volg een opleiding die aansluit bij je passie en durf de stap te nemen om totaal iets anders te gaan doen!

5. Je zult beter functioneren binnen je huidige baan

In een veranderende samenleving verandert je werkomgeving ook. Als werknemer wil je niet stilstaan, maar in beweging blijven. Met een opleiding of training leer je weer nieuwe inzichten waarmee je verder komt. Tot slot: een werkgever is vaak bereid om de kosten van uw opleiding vergoeden, dus maak hier vooral gebruik van!