Allebei gekozen voor IPD

Marja Raats (51) is uitgever van het magazine Woon&Interieuradvies. Zij heeft bij IPD Opleidingen Binnenhuisarchitectuur gevolgd en was hier zo tevreden over dat ze haar man adviseerde om ook een opleiding bij IPD te doen. Hij is nu bezig met een opleiding in de Makelaardij. 

Waarom heeft u gekozen voor een opleiding bij IPD?

Omdat het echt een vakopleiding was, op de website staat het ook zo omschreven. Ik heb heel veel opleidingen bekeken, maar die vond ik allemaal te cursusgericht. Bij IPD had ik het gevoel dat ik echt een professionele opleiding ging doen.

Wat vond u van de opleiding?

Ik vond de opleiding heel goed. Er waren wel wat dingetjes waarvan ik dacht: goh, jammer dat het er niet bij zit, maar dat werd dan ook opgepakt. Dus dat vind ik wel positief. En daar kun je dan wel of geen gebruik van maken, maar het is in ieder geval interessant. Ik heb de SketchUp-workshop van een dag gevolgd. Dat was leuk, maar wel veel te kort. Verder vond ik het wel heel mooi dat IPD juist precies aan het eind van onze opleiding van start ging met het aanbieden van losse supplementen waarvoor je je dan kunt inschrijven. Toen heb ik ook nog bij de directeur geopperd: misschien is het ook leuk om fotografie erbij te doen. Fotografie gericht op woningen, dat is best een vak apart. Ik was over het algemeen echt tevreden, jullie zitten ook lekker centraal.

Wat vond u van de lessen?

We hadden eigenlijk de hele tijd dezelfde docent, die van goede wil was om ons zo ver mogelijk te brengen. Daar heb ik verder niets op aan te merken.

Hoe is het u vergaan na de cursus?

Het blijkt wel dat het een moeilijk vak is. IPD biedt dan wel extra ondernemerscursussen aan, dat is ook prima. Daar zal de een wel behoefte hebben en de ander niet. Persoonlijk had ik daar wat minder mee, omdat ik al ondernemer ben. Wat vooral moeilijk is, is het opbouwen van oefenmateriaal. Mijn suggestie is om een databank op te bouwen waarmee je mensen die klein van portemonnee zijn, die toch graag advies willen hebben, de mogelijkheid biedt dit advies te krijgen van cursisten. Dat is ook een manier voor cursisten om te oefenen.

U bent ondernemer. Kunt u iets vertellen over uw onderneming?

Ik geef een woonmagazine uit, genaamd Woon & Interieuradvies. Dus het adverteren is voor mij niet zo moeilijk. Ik moet alleen wel eerst even oefenen, zodat ik goed genoeg ben. Door het volgen van de opleiding Binnenhuisarchitectuur kan ik een extra service aanbieden. Je bereikt natuurlijk al de mensen die het interessant vinden, maar met deze opleiding geef je nog net even iets extra’s.

Uw man volgt nu ook een opleiding bij IPD. Hoe is dat gegaan?

Ja, hij doet de makelaarsopleiding, een beetje ook op mijn aanraden natuurlijk, dus mijn ervaring met IPD heeft wel meegespeeld bij zijn keuze. Ik heb vroeger zelf ook de makelaarsopleiding bij IPD gedaan en dat is mij heel goed bevallen. De locatie is centraal en als er wat aan de hand is, dan is IPD ook flexibel.

Wat is de achtergrond van uw man?

Hij werkte in de bouw, dus hij hoefde het bouwkundige gedeelte niet meer te doen, daar ging hij meteen examen in doen. Nu is hij bezig met de andere vakken. Hij hoopt het wel in een keer te halen.

Bent u nog van plan om extra trainingen bij IPD te gaan doen?

Als het iets met computers is, ga ik zeker kijken of er iets is waar ik wat aan kan hebben. In het begin kwam het mij niet goed uit, maar ik heb nu wel interesse. Ik vind het ook fijn dat er terugkomdagen worden georganiseerd door IPD.

Tot slot: zou u de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan anderen aanraden?

Ja, ik heb zelfs de opleiding aan iemand aangeraden en diegene heeft zich door mij ingeschreven bij IPD!

 

Terug naar boven