Interview met cursist Assistent-makelaar

Succesvol afstuderen naast werk en gezin

Bij IPD Opleidingen houden wij graag contact met onze cursisten. Onlangs is Irma van Spronsen-Houdé (45) geslaagd voor de opleiding Assistent-makelaar met maar liefst twee tienen, een uitstekend resultaat! Irma werkt bij Makelaardij WVK in Nootdorp, is getrouwd en heeft een zoon van 18 en een dochter van 13. Momenteel is ze bezig met de opleiding voor KRMT, ook bij IPD. Wij vroegen Irma onder meer naar het geheim achter haar mooie resultaat, haar ervaringen en toekomstplannen.

Je hebt de opleiding Assistent-makelaar afgerond met twee tienen, een geweldige prestatie! Wat is je geheim?
Ik denk de ervaring. Ik werk al sinds mijn 19e in de makelaardij, dus ik was al bekend met koopaktes en andere onderwerpen binnen de makelaardij. Het mondeling examen vond ik ook erg plezierig, het was een fijn gesprek.

Waarom heb je gekozen voor IPD Opleidingen?
Omdat het in Den Haag zat. Ik wilde vanwege mijn kinderen en werk graag in de buurt blijven. Verder vind ik het een voordeel dat je les krijgt van ervaren leraren en dat het niet alleen schriftelijk is.

Hoe heb je de opleiding Assistent-makelaar ervaren?
Positief! Ik vond het aanvullend en leerzaam. Wat ik wel jammer vond, was dat er weinig aandacht werd besteed aan het oefenen in de praktijk. Ook miste ik het bestek-en tekeninglezen. Als assistent-makelaar heb je hier best veel mee te maken, dus dan vind ik ook dat je hierin moet worden opgeleid.

Hoe was het contact met medecursisten?
Het was een gezellige groep. Ik heb nog steeds contact met sommige mensen. Wat ook leuk is: er is een medecursist bij ons kantoor komen werken. Wel op een andere locatie, maar af en toe werken we samen, dus dat is erg leuk!

Hoe is het volgen van een studie te combineren met gezin en werk?
Het legde wel extra druk op het gezin, want ik besteedde 3 a 4 avonden in de week aan mijn studie. In de aanloop naar mijn examen leerde ik tijdens het strijken, om 6 uur in de ochtend. Daarnaast studeerde ik iedere avond een aantal uur en in het weekend. Het was veel, maar eenmaal bezig vond ik het erg interessant, zodat het ook leuk blijft om te leren.

Wat ben je gaan doen na de opleiding?
Ik heb een nieuwe functie gekregen. Eerst was ik werkzaam als medewerker binnendienst, nu ben ik assistent-makelaar. Het bevalt goed.

Waarom heb je gekozen voor het vak Makelaardij?
Ik ben er eigenlijk ingerold. Mijn achtergrond is commerciële economie. Ooit heb ik gesolliciteerd bij een makelaarskantoor en daar ben ik gebleven. Wel ben ik er een tijdje uit geweest. Toen was ik werkzaam bij de TU Delft. Maar ik miste het contact met klanten enorm. Daarom ben ik weer terug gegaan naar de makelaardij. Ik vind dus vooral het contact met mensen erg leuk, maar eigenlijk vind ik alle facetten van de makelaardij interessant.

Wat zijn je verdere plannen voor de toekomst?
De opleiding voor KRMT (Kandidaat Makelaar) afmaken, daar ben ik nu hard mee bezig. Het is best veel, vooral in combinatie met mijn werk en gezin. Maar gelukkig vind ik het leuk.

Tot slot: heb je nog tips voor cursisten?
Goed het huiswerk bijhouden, dat is belangrijk.

Terug naar boven