Interview met cateringmedewerkers Yahya & Emebet

‘De kippendijen gaan echt snel!’
Interview met cateringmedewerkers Yahya en Emebet

Benieuwd wie uw lunch bereidt? Op de hoofdlocatie van IPD in Utrecht kunnen cursisten elke dag genieten van de heerlijkste hapjes. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de medewerkers van onze catering. Yahya en Emebet maken deel uit van dit hardwerkende team. Wij vroegen hen onder andere naar het werken bij IPD en wat volgens hen het favoriete gerecht is van cursisten.

Kansen als Wajonger
Yahya heeft een vast contract en vindt het leuk om bij IPD te werken, omdat het een redelijk klein team is. Ook houdt hij ervan om continu met klanten bezig te zijn. ‘Daarnaast werken we in de catering met Wajongers, normaal zou je in de maatschappij dan geen kans krijgen, maar bij IPD wel.’ Emebet vindt het leuk om gastvrouw te zijn, ze heeft hier ook een opleiding in gedaan.

Catering opzetten
Hoe zijn Emebet en Yahya eigenlijk bij IPD terechtgekomen? Yahya was bezig met de koksopleiding en aan het kijken wat hij daarna wilde. ‘Via mijn jobcoach kwam ik bij IPD terecht. Daar wilden ze toen net de catering opzetten en daarom vroegen ze aan mij of ik hierin wat kon betekenen.’ Emebet is via Yayha bij IPD gekomen. Daarvoor heeft ze de opleiding Gastheer/Gastvrouw aan het ROC gedaan en bij een kinderdagverblijf gewerkt.

Favoriete gerecht van cursisten
Emebet en Yahya hoeven niet lang na te denken als ik vraag naar het favoriete gerecht van cursisten. ‘Kippendijen! Die gaan echt snel.’ Ook vallen het broodje worst, de vegetarische loempia’s en het broodje bal in de smaak. Emebet vindt kip zelf ook erg lekker. Yahya vindt eigenlijk alles leuk om te maken en krijgt ook regelmatig complimenten over het eten. ‘Ik krijg 9 van de 10 keer positieve reacties op wat ik maak’.

Toekomst
Yahya zou graag doorgroeien binnen IPD en dan meer op het niveau van teamleider. ‘Ik doe nu wel mijn best om transparant over te komen naar collega’s, maar daar zou ik graag meer in willen leren.’
Ooit zou Yahya wel een eigen foodtruck willen hebben, in panini’s en lekkere koffie. Daarvoor zou hij dan ook graag de baristaopleiding volgen.

Gastvrij
Volgens Yahya en Emebet staat IPD in de eerste plaats voor gastvrijheid. Daarnaast is het een onderwijsinstelling die mensen goed voorbereidt op de arbeidsmarkt. ‘En het gaat niet alleen om geld verdienen, maar om goed opgeleide mensen die elkaar met respect behandelen.’

IPD als werkgever
Zowel Yahya als Emebet zijn blij met hun werkgever. Ze zien de directie niet echt als personen die boven hen staan. Met de directeur zijn ze deze zomer ook een week naar Frankrijk geweest. De communicatie is hierdoor heel bijzonder. ‘Dit zou je niet snel bij een andere werkgever hebben’, aldus Emebet.

Terug naar boven