Vestiging IPD Opleidingen Amsterdam

Dit gebouw ademt onderwijs. Vanaf de eerste dag draaide het om onderwijs in technische school De Huygens, die in 1968 zijn deuren opende. Sinds dit jaar is IPD Opleidingen één van de vaste bewoners in het pand.

Licht en ruimte

Er is een entree van formaat met een ruim trappenhuis waar je de scholieren nog overheen voelt denderen in de pauze. Er zijn grote, ruime lokalen waar het licht van alle kanten invalt. Met uitzicht op een karakteristiek stuk Amsterdam – een stuk dat zich ontwikkelt en in een paar decennia onherkenbaar is veranderd.

Bedrijvigheid in west

Daar dus, in Amsterdam-West, daar heeft IPD Opleidingen een nieuwe permanente vestiging geopend, op de tweede verdieping van een sfeervol bedrijfsverzamelgebouw. Op die verdieping zijn een aantal lokalen ingericht, van klein tot groot, met een lunchruimte en cateringfaciliteiten. Daar worden – net zoals onze cursisten dat kennen in Utrecht – gratis verse lunches en hapjes bereid voor alle IPD’ers.

Gastvrije ontvangst

“We zijn erg blij met deze locatie. Een goede en sfeervolle omgeving is zo belangrijk voor een goed leerresultaat,” zegt directeur Henk Rugenbrink. “Wij willen dat onze cursisten zich thuis voelen door een gastvrije ontvangst. De formule die we in Utrecht zijn gestart, breiden we nu uit naar andere locaties. Te beginnen in Amsterdam.”

Koks op locatie

Vorige week kreeg het IPD-personeel een rondleiding in Vliegbasis De Huygens. Ze namen plaats in de lesbanken en voelden zich even zoals onze cursisten, toen directeur Henk Rugenbrink en adjunct-directeur Clazina Dingemanse vertelden over de plannen voor het komende jaar. Na afloop, helemaal volgens IPD-gebruik, was er een feestelijke borrel en buffet, bereid door onze koks op locatie. Zoals wij onze cursisten graag stappen zien zetten, zo hebben wijzelf nu ook een grote stap gezet. Amsterdam, we zijn er klaar voor!

Meer weten?

Terug naar boven