Salarissoftware… onze eerste kennismaking

Deze blog staat bol van de eerste kennismakingen. We spraken Esther Majoor, cursist bij IPD Opleidingen. Ze had nog nooit echt gewerkt met software voor salarisadministratie en daarom had ze zich ingeschreven voor een training bij IPD. Zo kon ze proeven aan het programma Loon Salarissoftware.

Voor IPD was het sowieso de allereerste keer dat we deze training gaven. Een loonadministrateur kan simpelweg niet zonder salarissoftware en daarom is het vreemd dat bij de exameneisen voor PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) eigenlijk nooit wordt gevraagd naar ervaring met een salarisprogramma. Bij IPD wordt zo’n verbazingsmoment al snel omgezet in actie: dan gaan we dat dus aanbieden bij onze opleiding Loonadministratie! Gratis voor onze cursisten.

Samenwerking met Loon
Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten programma’s. Ze lijken min of meer op elkaar, want ze moeten allemaal ongeveer hetzelfde doen: ze ondersteunen een loonadministrateur en de organisatie optimaal bij zijn of haar werkzaamheden. Wij hebben gekozen voor samenwerking met Loon Salarissoftware. Twee vertegenwoordigers van dit bedrijf schoven aan bij de eerste training. Ook dit was weer een eerste kennismaking, voor ons en voor hen. Marcel Kuiper van Loon: “Wij geven uiteraard zelf ook trainingen en bieden allerlei support, maar we vonden het interessant om te zien hoe het eraan toe gaat bij een opleidingsbureau zoals IPD, waar nieuwe cursisten – van beginnend tot ervaren salarisspecialisten – uitleg krijgen over ons pakket. Dan zie je hoe mensen ermee om leren gaan.”

Overzichtelijk programma
Terug naar onze cursist Esther Majoor. Wat vond ze van de kennismakingstraining? “Het was een goed en overzichtelijk programma om mee te werken. Ik kom nog maar net kijken in de loonadministratie en had nog nooit echt salarissoftware toegepast. Ik heb zelf dus nog niet zoveel vergelijkingsmateriaal, maar wat ik zag was heel duidelijk. De docent René was heel tevreden over het pakket, dus dat zegt ook iets natuurlijk, hij is de specialist.”

Leerzame kennismaking
“Voor iemand die nog niet veel te maken heeft gehad met dit soort software, is dit een leerzame training. Dat zouden ze eigenlijk standaard moeten integreren in de opleiding PDL, dat lijkt me echt handig.”

Die nemen we mee! We zorgen ervoor dat nog veel meer cursisten kennismaken met salarissoftware en we maken dit een vast onderdeel van de opleiding PDL.

Terug naar boven