Werk, werk, werk

IPD Opleidingen doet het graag anders dan andere instituten. Niet omdat we zo graag afwijkend of opvallend willen doen, maar omdat we cursisten willen helpen bij het bereiken van hun doel: een diploma halen en aan het werk! 

Daarom halen wij de praktijk binnen in de lessen, al onze docenten werken in het vak dat ze doceren. En al tijdens de opleiding sturen we onze cursisten het liefst vanuit de klas direct de praktijk in. U leest het goed: wij doen ons uiterste best om cursisten te helpen met het opdoen van werkervaring via een stage of een baan. Dat is een gratis service waardoor steeds meer studenten en ook potentiële werkgevers ons steeds beter weten te vinden!

Netwerken op carrièredagen

Netwerken is een onmisbare vaardigheid, voor het vinden van nieuw werk of nieuwe opdrachten en om bij te blijven in het vak, om te weten wat er speelt. IPD wil daarom een ontmoetingsplek bieden voor (oud-)cursisten door met regelmaat events te organiseren op de leslocatie in Utrecht, met een gastspreker, docenten en werkgevers, de zogeheten ‘carrièredagen’. Uiteraard is ook het personeel van IPD aanwezig voor een goed gesprek.

Tijdens een carrièredag hebben cursisten de gelegenheid zich te presenteren aan werkgevers. Het gebeurt vaak genoeg dat er ter plekke een match ontstaat voor een baan of een kennismakingsstage. Of een werkgever denkt aan onze cursisten zodra er een vacature is. Natuurlijk is er bij elke bijeenkomst voldoende gelegenheid om met collega’s en docenten te praten en de banden aan te halen. Naar elkaar luisteren en iets voor elkaar over hebben. Daar gaat het tenslotte om! 

Voor onze cursisten en alumni (=oud-cursisten) van IPD zijn de carrièredagen gratis. U ontvangt een uitnodiging via e-mail. Uiteraard is de ontvangst hartelijk met hapjes en drankjes.

Nieuw: ons eigen stagebureau

Veel cursisten van IPD hebben al een rijke loopbaan achter de rug en willen al jaren het roer omgooien. Soms komt die wens ineens in een stroomversnelling door het verlies van een baan, of cursisten hebben juist nu de moed omdat in sommige branches waarvoor wij opleiden de vraag naar goed personeel onverminderd groeit! Er is bijvoorbeeld veel vraag naar (assistent-)makelaars en ook in de loonadministratie en het financiële advies zien we op dit moment een stijgende lijn. Bij andere opleidingen is de groei minder sterk, maar goed en kundig personeel blijft altijd gewild. Zeker personeel met werkervaring.

We zien dat het soms toch lastig kan zijn voor cursisten die het roer om willen gooien. Ze hebben een loopbaan achter de rug, maar nog geen specifieke ervaring in de nieuwe branche waarin ze willen starten. En wat doet u als u bijvoorbeeld een ‘gat’ heeft in uw cv. Dan is het niet eenvoudig om meteen een baan te vinden. 

Wat doet IPD Opleidingen hiermee? Wij hebben ons eigen stagebureau, speciaal voor cursisten. Onze intercedenten, die alle ook cursist bij IPD zijn (geweest), vertellen: “Als iemand ons benadert, zoeken we echt contact. We willen weten wie die persoon is en we bekijken wat er nu nodig is en wat bij hem of haar past.”

“En we gaan verder dan alleen een stage of baan zoeken, we helpen ook bij de studie. Bijvoorbeeld: we hadden iemand die het maar niet lukte om het laatste praktijkexamen te halen en die daardoor bozig en teleurgesteld was. Door goed te luisteren en hem tips te geven, heeft hij zijn praktijk gehaald met volle punten! Kijk, dat motiveert enorm, daar doen we het voor. Werk is dan de volgende stap.” 

“Er zijn natuurlijk geen garanties, maar we doen ons best. Inmiddels hebben we al contact met verschillende kantoren en ook met grotere recruiters die cursisten van IPD willen plaatsen, nog tijdens de opleiding!”

Terug naar boven