Amsterdamse 50-plussers met respect voor de klant

Ton Beekman en Paula Willemse zijn de eigenaars van Klok Real Estate in Amsterdam. Dit makelaarskantoor timmert hard aan de weg en is aan het uitbreiden. Daarom staan Ton en Paula – beide oud-cursisten van IPD – met hun bedrijf op de Carrièredag Makelaardij van 8 juni.

Met het bedrijf Klok Real Estate zijn Ton en Paula 5 jaar geleden begonnen aan hun tweede carrière. Voor Ton was de overgang rigoureus, hij werkte daarvoor 30 jaar als projectmanager in de it-sector. “Ik zag aankomen dat ik iets anders moest gaan doen. Ik werd te oud en te duur voor de branche, er is veel hoog geschoold werk naar bijvoorbeeld India verplaatst. Makelaardij trok mij aan, daarom ben ik via IPD de makelaardij-opleiding gaan volgen. En 4 jaar geleden konden we ons eigen kantoor openen in hartje Amsterdam.”

Van Frankrijk naar Amsterdam

“Ik heb zelf altijd al in de verhuur gezeten,” zegt Paula, “maar dan in Frankrijk. Na 20 jaar hield ik het voor gezien en begon het reizen mij tegen te staan. In Amsterdam is ook veel te doen in de verhuur. Via ons eigen netwerk en via mond-tot-mondreclame krijgen we steeds meer bekendheid in Amsterdam en omstreken. Wij werken veel voor klanten in het hogere segment, zoals expats. Het is een hectische branche met internationale kanten, waarbij je alert moet zijn en snel moet reageren. Daarom heb ik inmiddels extra ondersteuning van 2 stagiaires om het werk goed te kunnen doen. En nu zoeken we dus nog meer ondersteuning aan de makelaardij-kant.”

Onderscheidend werken

Zoals cursisten dat ook leren tijdens de KRMT-opleiding, probeert Klok Real Estate zich te onderscheiden van andere kantoren. “Wij zijn van de 50-plus-generatie die tussen wal en schip dreigde te vallen. Maar dat wilden wij niet en daarom zijn we zelf gaan ondernemen. Onze senioriteit zien we daarbij juist als onze kracht, dat is ons onderscheidend vermogen. We richten ons op de iets oudere generatie en werken met veel respect voor de klant. Wij zullen nooit een huis via een open dag verkopen. Wij respecteren de privacy van onze klanten en maken individuele bezichtigingsafspraken en geven iedereen ruim de tijd om een pand te bekijken en hen goed te informeren. Een nieuwe makelaar die bij ons aan de slag gaat moet in dat beeld passen.”

Wat voor mensen zoeken jullie?

“Op de carrièredag komen we graag in contact met ondernemende en initiatiefrijke makelaars. We zoeken mensen die samen met ons het kantoor verder willen uitbouwen, voor de lange termijn. Het liefst een makelaar die direct aan de slag kan, maar het is ook prima als de KRMT-opleiding nog niet helemaal is afgerond. Wij blijven nieuwe medewerkers altijd goed supporten en coachen, ze kunnen groeien in het bedrijf, waarbij eigen initiatief belangrijk is.”

Stap donderdag aanstaande gerust af op Ton en Paula tijdens de carrièredag voor makelaars!

Terug naar boven