“Deze dag was een opsteker”

“Je krijgt echt het gevoel dat je ergens bij hoort, het was een warme ontvangst,” zegt Phermila Soekdew over onze carrièredag. “Voor mij is het soms lastig, ik zit al een tijdje zonder baan. Maar zo’n dag geeft een positief gevoel. Van stagebureau tot de directeur, iedereen denkt met je mee.” 

Op 18 mei 2017 was er weer een carrièredag bij IPD Opleidingen. Speciaal voor de (oud-)cursisten Boekhouden en Loonadministratie. Er waren presentaties, onder andere over online solliciteren. Iedereen kon in gesprek gaan met een aantal recruiters om zichzelf te presenteren en het cv te laten checken.

Wat is Phermila vooral bijgebleven?

“Ik vind het een heel goed initiatief van IPD om uitzendbureaus uit te nodigen en in contact te brengen met cursisten. Je komt die mensen anders nooit tegen, zo werkt het niet meer. Veel dingen die ik hoorde bij de workshop van Manpower wist ik al vanuit een cursus bij het UWV. Wel nieuw voor mij was het proces van online solliciteren. Je komt in een trechter terecht bij de selectie, daar komen maar een paar personen uit en de rest wordt niet of nauwelijks bekeken. Dat vond ik niet leuk om te horen. Het voelt voor mij alsof een bedrijf nooit de kans neemt om iemand echt te leren kennen. Maar zo gaat het wel in de praktijk. Een goed online cv is heel belangrijk.”

“Het gesprek met het uitzendbureau was wel heel prettig. Ik kreeg tips over het cv en kon mijn verhaal vertellen. Ik ga ze nog een keer bellen na deze dag, om te kijken of dat iets gaat opleveren.”

Net geslaagd!

“Ik ben al 3,5 jaar op zoek naar werk. Inmiddels ben ik 55, mijn leeftijd helpt niet mee. Ik weet van aanpakken en ben doorgegroeid door hard werken. Eerst als datatypiste en coördinator, daarna in de crediteurenadministratie. Vervolgens ben ik als claims expert terecht gekomen bij eenzelfde bedrijf en daarna in een ander bedrijf als administrateur. Toen verloor ik mijn baan. Ook al had ik veel ervaring op kantoor als administrateur, er was toch nergens werk voor mij. Ik had wel veel ervaring maar niet voldoende opleiding. Omdat ik graag met cijfers werk, ben ik de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden gaan volgen en deze heb ik recent afgerond.”

Zin in werk

“Mijn tip aan andere mensen die werk zoeken: ga niet bij de pakken neer zitten. Ga door met leren, in een richting die je echt zou willen doen. Ik heb gewerkt als vrijwilliger en ik sport veel.”

“Nu heb ik een opleiding in de boekhouding afgerond, maar het is voor mij niet noodzakelijk dat ik in die hoek terecht kom. Werken met cijfers, dat heb ik altijd heel leuk gevonden, maar ik ben ook een tijd vrijwilliger geweest en heb als zorgcoördinator gewerkt. Ik sta open voor alles!”

Wij doen ons best om Phermila weer aan de slag te krijgen! Wie een tip heeft voor Phermila – ze woont in de omgeving van Den Haag – kan contact opnemen met het stagebureau van IPD Opleidingen.

> Donderdag 8 juni aanstaande: Carrièredag Makelaardij!

Terug naar boven