Opleiding klaar: tijd voor een nieuwe richting!

Annemarie in ‘t Hout heeft onlangs de opleiding Assistent-makelaar afgerond en zoekt nu naar de baan die bij haar past. Haar leeftijd heeft haar er niet van weerhouden om met deze studie te starten: ‘Ik ben altijd aan het leren.’

Een tijdje terug moest de 56-jarige Annemarie vanwege een reorganisatie helaas afscheid nemen van haar vorige werkgever, een grote bank. Ze kwam in het UWV-traject terecht en besloot om iets heel anders te gaan doen.

Raakvlakken met haar passie

‘Nu ja, heel anders… de makelaardij heeft veel raakvlakken met mijn grote passie. Ik ben al mijn hele leven bezig met interieur. Het inrichten, etaleren, styleren: dat is wat ik het liefste zou doen. Nu heb je niet zomaar werk in die branche, je moet immers een portfolio opbouwen. De vraag was: wat ga ik daarnaast doen? Wat is een baan waarbij je meer in die richting terecht komt? De opleiding Assistent-makelaar sloot daar goed bij aan.’

In de buurt

‘Voor mij was het erg fijn dat deze opleiding in de buurt was en dat hij ook overdag werd aangeboden. Lessen in de klas, dat vind ik wel echt super – als je dat thuis moet gaan doen, dan wordt het heel lastig. En IPD organiseert heel veel, bijvoorbeeld de wettenbundeltraining.’

Snelste van de groep

‘Ik ben snel door de opleiding gegaan, die ik in Arnhem heb gevolgd. Dat was het dichtste bij vanuit mijn woonplaats Elst. Ik was de snelste van de klas,’ zegt ze met enige trots. ‘Nu kan ik op zoek naar werk in de makelaarsbranche.’

Inzetbaar binnen en buiten het kantoor

Voor Annemarie is het een groot voordeel dat ze heel goed weet wat ze wil. Haar jarenlange werkervaring ziet ze als een groot voordeel. ‘Het liefst ga ik de bezichtigingen van de huizen doen en als ik het huis ook nog mag stylen of inrichten, dan is het helemaal goed,’ zegt ze. Maar ze stelt zich erg flexibel op, wat haar kansen op een baan alleen maar zal vergroten. ‘Ik ben een eigen bedrijf gestart en ben ook als zelfstandige in te huren. Met mijn ARMT-diploma (assistent-register-makelaar-taxateur) kan ik die bezichtigingen doen, maar ik kan ook de binnendienst ondersteunen.’

Zoeken jullie een Annemarie?

Makelaars in Elst en omgeving… zoeken jullie de ondersteuning van iemand als Annemarie? Je vindt haar hier op LinkedIn. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de intercedenten van IPD Opleidingen, die (oud-)cursisten begeleiden naar werkplekken of werkervaringsplekken.

Assistent-makelaar is één van de opleidingen waarbij IPD speciale begeleiding en ondersteuning gaat bieden voor cursisten in de leeftijdsgroep 45-60 jaar. Wil je meer weten? Houd onze website en social media in de gaten!

Terug naar boven