Zie de mens

Technologie verandert onze wereld in een moordend tempo. Computers nemen veel werk over. Dat zien wij ook in opleidingsland gebeuren, waar instituten via e-learnings een (bijna) volledig onpersoonlijk leertraject aanbieden. IPD Opleidingen doet daar niet aan mee. Wij zien de mens!

Persoonlijke lessen

Een e-learning heeft zijn voordelen. Je kunt op je eigen tempo, op je eigen moment de lesstof bekijken en online vragen stellen aan docent en medeleerlingen. Daarom combineren we bij IPD de klassikale lessen met een digitale leeromgeving. De lesstof is daar online te vinden, docenten geven extra opdrachten en via de digitale leeromgeving kunnen cursisten en docenten informatie uitwisselen.

De basis van onze opleidingen is en blijft echter het klassikale onderwijs. In de klas gebeurt het. In onze lessen zíen we de cursisten en merken we wat er leeft in de groep. Onze gecertificeerde docenten zien de mens! Cursisten leren elkaar beter kennen en ze vormen op die manier nieuwe netwerken… dat is essentieel voor groei in je carrière of voor een nieuwe baan.

Werkervaringsplekken

Als het nodig is, krijgt iemand extra ondersteuning of begeleiding en kunnen we iemand op weg helpen naar (nieuw) werk, via het stagebureau. Dat kun je ook gerust een banenbureau noemen: er zijn al meerdere (oud-)cursisten die via de opleiding bij IPD nieuw werk hebben gevonden. Ja, ook in volwassenenonderwijs is een stage of werkervaringsplek steeds belangrijker, zeker als je een carrièreswitch wilt maken. Een stage vergroot je netwerk en kan net dat extra zetje geven. Lang niet iedereen heeft die extra steun nodig, er zijn veel cursisten die moeiteloos door de opleiding wandelen en die zo een nieuwe stap in hun loopbaan zetten. Maar sommige hebben wel wat hulp nodig, bijvoorbeeld als ze door een reorganisatie hun baan zijn kwijtgeraakt. Voor die cursisten zetten we een extra stapje. Deze service zit allemaal inbegrepen in de opleidingen.

Om dat te kunnen doen, is een persoonlijke benadering de beste benadering. Technologie helpt ons, maar wij zweren bij ‘mensenwerk’.

De toekomst van administratief werk

Technologie doet nog iets anders: sommige banen veranderen of verdwijnen, bijvoorbeeld in de administratieve sector. Daarmee verdwijnen ook sommige opleidingen, of het opleidingstraject wordt anders. Heeft een administratieve opleiding dan nog toekomst? Natuurlijk wel! Ook hier vinden wij: kijk naar de mens.

Uiteraard verandert het werk van een boekhouder of loonadministrateur. Maar er is altijd goed personeel nodig, de mens is een onmisbare schakel. Hij of zij moet de geautomatiseerde cijfers kunnen checken en interpreteren en moet communiceren over de (bedrijfs)resultaten. Er wordt meer gevraagd van de boekhouder, die een breder vakgebied krijgt. Hij of zij moet zich blijven ontwikkelen en bijscholen – een leven lang leren via training en begeleiding.

Ook dat is en blijft mensenwerk.

Gelukkig maar.

 

“Als iemand ons benadert, zoeken we echt contact. We willen weten wie die persoon is en we bekijken wat er nu nodig is en wat bij hem of haar past.”

– intercedenten stagebureau IPD

Terug naar boven