Van stagebureau naar fulltime baan

Het stagebureau van IPD bestaat nu een half jaar. Onze intercedenten helpen IPD-cursisten aan stage- of werkervaring en of zelfs aan een baan. Tegelijkertijd is het bureau zelf een werkervaringsplek waar stagiairs een opleiding kunnen volgen. Drie vliegen in 1 klap… en voor Anne Mertopawiro is het raak! Ze heeft na 3 maanden bij IPD een nieuwe baan.

Anne (55) werkte 15 jaar voor een grote onderneming in het westen van het land toen ze door een reorganisatie zonder werk kwam te zitten. Maar ze besloot niet om maar even niets te doen en startte in 2016 met het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Eind 2016 solliciteerde ze bij het stagebureau en startte ze met de interne opleiding tot intercedent.

Duwtje in de rug

Voor mensen boven de 50 is het soms lastig om na ontslag weer aan het werk te gaan. Bedrijven kiezen toch vaak voor jonge minder dure krachten. Daarom koos Anne ervoor om via IPD aan de slag te gaan: ‘Voor 50 plussers is het belangrijk dat ze aan het werk blijven. Ik ben 55 jaar en dat is soms met betrekking tot werk lastig. Maar het is me gelukt al moest ik er soms hard voor werken.’

Anne ontwikkelde zich in een rap tempo. Ze deed het zelfs zo goed dat ze net een nieuwe baan heeft gevonden. En dat werk is weer totaal anders dan wat ze nu bij IPD Opleidingen doet.

‘Ik ben aangenomen als HR-medewerker bij TNO. Daar heb ik vroeger voor geleerd dus dat past goed bij me. Het is een heel ander bedrijf met een andere cultuur maar daar pas ik me gemakkelijk op aan. IPD heeft me nu net dat duwtje in de rug gegeven wat ik hard nodig had.’

Opleiding tot intercedent

Anne gaat fulltime werken en kan helaas de lessen niet meer volgen. ‘Ik heb wekelijks twee praktijkdagen en volg één dag theorielessen. De sfeer is goed, het voelt als een warm bad. De docenten nemen echt de tijd voor je. En dat is natuurlijk erg prettig. Gelukkig houden mijn collega’s me nog op de hoogte over het gevolg van de opleiding.’

Haar werkzaamheden bij het stagebureau waren anders dan de functies die Anne had voordat ze bij IPD Opleidingen kwam werken. Maar dit daagde haar juist uit. ‘Op het stagebureau maak ik samen met mijn collega’s contact met verschillende bedrijven. We helpen de cursist met het zoeken naar een stage of werkplek. Ik doe ook administratieve taken en houd me bezig met wet en regelgeving binnen het arbeidsrecht. Het is lekker afwisselend.’

Onderscheidende aanpak

Het stagebureau is volgens Anne een mooie aanvulling op het huidige aanbod bij IPD. Ze vindt dat IPD zich hiermee van anderen onderscheidt. Ook op het gebied van solliciteren en jezelf presenteren is ze positief. ‘IPD is een opleider die echt voor haar cursisten gaat. Qua opleidingen maar ook op het gebied van jezelf presenteren, workshops, solliciteren en profileren. Aan de training solliciteren en profileren heb ik veel gehad. De training hielp me mijn zelfvertrouwen te vergroten.’

 

Terug naar boven