Al tijdens de opleiding een baan gevonden

Nadat ze 15 jaar als financieel adviseur voor een bank had gewerkt kwam Debra Zweedijk (37) op straat te staan. Stiekem vond ze het makelaarsvak al erg interessant. “Na mijn aanmelding bij IPD ben ik gaan solliciteren en vond ik snel een nieuwe baan.”

Reorganisatie
“De reorganisatie bij mijn bank hing al een tijdje in de lucht. Ik was net 35 geworden en viel in een hogere leeftijdscategorie. Met de minste dienstjaren in die categorie moest ik weg,” vertelt Debra. De laatste tijd zat ze al te twijfelen over haar werk bij de bank. “Ik had een figuurlijke schop onder mijn kont nodig. De reorganisatie deed mij realiseren dat het tijd was om mijn horizon te verbreden.” Gelukkig voor haar kreeg ze een opleidingsbudget mee en ze volgt nu bij IPD de avondopleiding tot makelaar-taxateur in Middelburg.

Tijdens de opleiding een nieuwe baan
Debra leert snel, ze heeft de examens Fiscaliteiten en Taxaties en Bouwkunde al gehaald. Nu is ze bezig met Vastgoedeconomie. Maar dat is nog niet alles. Debra: “Ik ben al vrij snel gaan solliciteren en werd aangenomen bij een makelaarskantoor  in Kapelle.” Daar heeft ze een tijdje gewerkt, maar ze keek tegelijkertijd ook weer verder, want het bleek niet helemaal te zijn wat ze zocht.

Andere IPD-cursist neemt haar plaats in
En ze vond die nieuwe plek! Ze zit nu in de overgangsperiode van haar oude naar een nieuw makelaarskantoor. Ze werkt bij M2 Makelaars en werkt intussen haar collega in haar vorige werkgever. Toevallig (nu ja… toevallig…) is dat ook een cursist van IPD die de opleiding tot makelaar-taxateur volgt. Debra: “Ik werk haar in op donderdag en vrijdag. Ik vind het mooi dat zij mijn plaats in kan nemen!”

Een leidinggevende functie
“Ik wilde graag een leidinggevende functie. Die vond ik bij M2 Makelaars in Goes.” Als vestigingsmanager gaat ze nu het team aansturen. Ook acquisitie, onderhandelen en het regelen van bezichtigingen horen straks bij haar takenpakket. “De verandering kon bijna niet groter zijn, ik moest eerst alles aan mijn collega’s vragen. Nu vragen mijn collega’s mij wat te doen.” Debra gaat 32 uur werken; meer wil ze niet vanwege haar 4-jarige zoontje Jens. “Met veel enthousiaste en overtuigingskracht heb ik dit aan mijn nieuwe werkgever verteld. Ze hadden er alle begrip voor. Dit doet mij goed.”

Terug naar boven