Een prima sfeer en super-ervaren docenten

Christos Saraliotis (24) is geen typische IPD-cursist. Hij heeft een paar interesses waar hij vol voor kan gaan, zonder dat hij daar per se zijn werk van hoeft te maken. “Ik ben goed met cijfers en met alles op het gebied van online marketing.”

Hoe sluit een opleiding van IPD aan bij deze sterke kanten?

De loopbaan van Christos

“Op mijn 14e begon ik al met websites en op mijn 16e had ik al verschillende websites online staan. Ik ben daar altijd mee bezig. Toen vond ik dat ik toch echt een basisdiploma moest halen, en dat heb ik gehaald op het ROC: detailhandel. Daarna ben ik weer met websites aan de slag gegaan en daarna wilde ik weer een opleiding doen.”

Christos is in een paar dingen heel goed, daar kan hij zich heel goed op focussen. Dat heeft te maken met het feit dat hij autisme heeft. Hij is sterk met cijfers en het weet alles op het gebied van online marketing.

“De volgende opleiding werd iets met cijfers: de boekhoudopleiding bij IPD. Eerst de basiskennis (BKB en BKC) en daarna het praktijkdiploma (PDB). Ik heb alle examens gehaald, behalve het laatste, omdat ik toen door een wintersportongeluk niet alle lessen meer heb gevolgd. Dat laatste examen heb ik toen niet gehaald. Dat was ergens wel jammer, maar toch vond ik dat niet zo’n probleem: ik heb heel veel geleerd, ik vond de cijfertjes leuk en ik hoef niet per se verder in de boekhouding.”

“Nu heb ik een baan aan de webdesign-kant bij het bedrijf M&M webmedia. Ik ben online marketeer en doe daar webdesign en SEO: Search Engine Optimization. Daarmee zorg ik ervoor dat websites beter gevonden worden in Google.”

Normaal gesproken doe ik dit niet, maar…

“Ik ben heel erg tevreden over IPD. Echt alles was daar goed geregeld. De docenten zijn super-ervaren; ze hebben minimaal 20 jaar ervaring of ze werken nog steeds in de praktijk als boekhouder. Ik was altijd de jongste in de klas, dat vond ik wel grappig. Iedereen was betrokken bij elkaar en de sfeer in de les was heel goed. Ik had les in Utrecht, daar krijg je gratis eten in de lunchpauze. Dat was een voordeel en het was superlekker.”

“Ik geef nooit recensies op internet, dat doe ik gewoon niet, maar voor IPD heb ik een uitzondering gemaakt. Dat verdienen ze gewoon.”

“Naast de lessen heb ik ook nog heel veel trainingen kunnen volgen, die krijg je erbij als je een opleiding doet en ook daar heb ik heel veel van geleerd.”

De volgende stap

“Ik doe nu bij mijn huidige bedrijf een vrijwillige stage. Het vakgebied vind ik in ieder geval heel leuk, online marketing is iets waar ik me nog jaren mee bezig kan houden! Dus of het nu bij dit bedrijf is of ergens anders, ik maak me geen zorgen over de toekomst. Er is altijd genoeg werk in online marketing.”

Terug naar boven