5 meest gelezen op Onderwijsblog.com

Het Onderwijsblog bestaat sinds 2011. We doen ons uiterste best om je een mooie mix van artikelen te geven: tips om beter te studeren en om de beste studiekeuze te maken, afgewisseld met verhalen die we persoonlijk optekenen bij IPD Opleidingen. Welke artikelen bleven het beste plakken? Dit is onze all-time-top-5.

De moeite van het teruglezen waard
Sinds de start van het Onderwijsblog zijn dit de meest gelezen artikelen. Wij vinden ze de moeite van het teruglezen waard!

 

Regulier of particulier onderwijs?

> Lees het artikel
In Nederland zijn grofweg twee manieren om onderwijs te volgen. Enerzijds via het reguliere onderwijs en anderzijds het particuliere onderwijs. Welk type onderwijs je wilt volgen is afhankelijk van wat je wilt bereiken en wat voor opleiding je zoekt.
 

 

5 methodes om meer te onthouden

> Lees het artikel

Het is verbazingwekkend hoe snel we dingen vergeten terwijl we zo ons best doen om iets te onthouden! Het is altijd pijnlijk als ik iemand voor de derde keer om zijn naam moet vragen of als ik in de supermarkt sta te twijfelen over wat ik ook al weer moest halen. Mijn collega’s hebben er ook wel eens last van als ze mijn werkkamer binnenkomen: “wat moest ik ook alweer vragen?” Gelukkig zijn er een aantal goede methodes om jezelf te helpen met het onthouden van dingen. Die tips zijn niet alleen handig voor in de supermarkt, maar ook bij het studeren voor examens!

 

5 redenen om een opleiding te volgen

> Lees het artikel

We denken allemaal wel eens: zou het niet beter zijn om mezelf te blijven ontwikkelen? Het antwoord is ‘ja’! Zeker nu, in deze tijd vol veranderingen en beweging. In dit artikel een aantal redenen waarom het volgen van een opleiding een goed idee is!

 

 

Ambitie: wat moet je er mee?

> Lees het artikel

Als het over studie en werk gaat, hoor je vaak mensen praten over ambitie. Maar wat is dat ambitie nou eigenlijk? En wat moet je er mee? In veel vacatures wordt het genoemd: ‘wij zoeken een ambitieus persoon’. Niet echt duidelijk. In deze blogpost wil ik je inspireren om na te denken over de vragen: wat is dat dan, ambitie? Ben ik ambitieus? En waar uit zich dat dan in? Hoe breng ik het over? Zijn er ook nadelen?

 

5 tips om goed voorbereid te zijn op je examen

> Lees het artikel

Examens: het moment van de waarheid! Het is een evenement waar mensen vaak weken van tevoren al buikpijn van krijgen. Heel begrijpelijk, maar je kan dat rotgevoel via een aantal tips flink verminderen. Daarom deze week een blogpost met tips hoe je je goed kunt voorbereiden op examen!

Terug naar boven