Ontheffing voor ARMT-werkzaamheden als je een makelaarsopleiding doet

Bij een NVM-makelaar kun je ontheffing krijgen zodat je al tijdens de makelaarsopleiding ARMT-werkzaamheden mag doen. De ontheffingsregeling is onlangs verruimd.

Wat is er beter dan al tijdens je opleiding praktijkervaring opdoen en meedraaien in de buitendienst? Op die manier krijgt de opleiding zelf ook meer impact en meer zin. Als opleidingsinstituut zijn wij dus een voorstander van de ontheffingsregeling die de NVM hanteert voor haar leden.

Bij een NVM-kantoor mogen normaal gezien alleen bevoegde personen het makelaarswerk (KRMT) of assistent-makelaarswerk (ARMT) doen. Als iemand van het kantoor een opleiding volgt die uiteindelijk leidt tot inschrijving in het ARMT- of KRMT-register, dan is het mogelijk om ontheffing te krijgen voor sommige werkzaamheden in de buitendienst – iets wat normaal gesproken alleen maar mag met minimaal een ARMT-diploma.

Onlangs zijn de termijnen voor de ontheffing verruimd naar 12 maanden (ARMT-cursisten) en 30 maanden (KRMT-cursisten).

Lees voor meer informatie het bericht op de NVM-website. Daar staat ook hoe je een verzoek om ontheffing indient.

 

Terug naar boven