Van cursist naar medewerker bij IPD

Babs van der A (59) kwam via een PDL-opleiding terecht bij IPD Opleidingen en kreeg de kans om daar aan de slag te gaan. Inmiddels werkt ze bijna 4 jaar op het centrale kantoor in Utrecht, eerst als management-assistent en later als hoofd van het IPD Carrièreteam. ‘Wat IPD doet voor iemand is echt uniek.’

Babs wilde een cursus PDL volgen bij haar in de in de buurt waar ze snel mee kon beginnen. ‘Het Praktijkdiploma Loonadministratie lag in het verlengde van wat ik bij vorige werkgevers had gedaan,’ zegt ze ‘en in de salarisadministratie is veel werk te vinden. Ik heb wel gemerkt dat je veel ervaring moet hebben bij het ‘loonvak’, maar dat is een kwestie van opbouwen. Je moet ergens beginnen.’

Wat vond je van de lessen bij IPD?

‘Ik vond het onwijs interessant. De uitleg was heel goed, waardoor de moeilijke berekeningen wél lukten. Thuis was ik daar niet goed uit gekomen. De ontvangst bij de eerste les was meteen heel persoonlijk, directeur Henk kwam zelf kennismaken.’

Van cursist werd je medewerker. Hoe is dat gegaan?

‘Na de eerste kennismaking tijdens de cursus spraken Henk en ik elkaar nog een keer bij de examentraining. Ik had op dat moment geen werk en moest het wel snel vinden. ‘Desnoods ga ik tomaten plukken,’ zei ik. Henk vond het zonde van mijn talenten als dat zou gebeuren. ‘Misschien heb ik een baan voor je.’ En zo is het balletje gaan rollen. Eerst was ik management-assistent. Daarna mocht ik een nieuwe afdeling opzetten: het IPD Carrièreteam.’

Wat vind je mooi aan je werk?

‘Wat IPD doet is en blijft uniek. We proberen mensen te helpen en als het nodig is geven we hen een extra steuntje in de rug. Die steun heb ik zelf ook gevoeld, want ik was PDL’er, maar je moet in dit vak wel de kans krijgen om specifieke ervaring op te doen. Dat vinden veel werkgevers lastig, ze hebben liever iemand die alles al weet én werkervaring kan laten zien. Zoals ik al zei… je moet ergens kunnen beginnen en dat kon bij IPD.’

‘Ik werk graag met en voor mensen. Als personeelslid wil je dat je goed wordt behandeld, dat je je salaris op tijd krijgt en dat de wet- en regelgeving gewoon klopt. Er moet iemand zijn in het bedrijf die dat regelt en die het ook leuk vindt om dat te doen.’