Ervaring van …………..

Bouwbedrijf Desaunois heeft onlangs een hypermoderne woning gerealiseerd aan de natuurrijke rand van een historisch stadje aan het Markermeer. Het interieur komt uit de koker van bewoonster Marga van Hees-Buis, waar zij haar passie voor ontwerpen heeft ontdekt. Marga is nu de opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD-opleidingen aan het afronden.

Opvallend in het interieur zijn de keuze voor basistinten, zo komt het zwart terug in de kozijnen, plinten en de trap en het grijs in de vloer. De gehele woning is een samenhangend geheel. De leef keuken komt ook voort uit Marga’s creativiteit. Het grote eiland mocht een eyecatcher zijn en staat in open verbinding met het buiten terras. Het eiland is stoer met een warme look uitgevoerd.

Wat is haar ervaring met de opleiding Binnenhuisarchitectuur van IPD-Opleidingen?

Marga heeft de opleiding met grote enthousiasme doorlopen. Het voordeel van IPD- Opleidingen is dat deze klassikaal zijn. De docent is erg goed en ze heeft veel geleerd. Marga “ intuïtief voel ik wat wel en niet mogelijk is. De theorie en de menselijke maat waren voor mij nieuwe onderwerpen. Heel belangrijk om mee te nemen in mijn volgende plannen. Het tekenen van plattegrond en het daarbij horende vlekkenplan zijn onmisbaar. Wat ook leerzaam was is wat kleur doet in je woning. De ligging van de ruimte, de noord of zuid lichtinval geeft verandering in de kleur. De betekenis tussen warme en koude kleuren en de sfeer die je hiermee bereikt. Verder heb ik ervaren om met het lichtplan verder te kijken dan de traditionele aanpak. Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden bekijken, neem ik mee in het volgende project.

Heb je nog tips voor IPD-Opleidingen?

Marga ” ik zou de sketch- up lessen uitbreiden. Zou hier meer tijd aan willen besteden. Digitaal ontwerpen is de toekomst”.

En wat zijn jouw toekomst plannen na de opleiding?

Marga” Het volgende project is al gaande. Het huis is alweer verkocht en we gaan een B&B starten. Net over de grens bij Maastricht. Hier kan ik weer mijn passie kwijt en de ruimtes sfeervol inrichten. Wij hopen 10 mei 2021 te openen U vindt dan meer informatie op : www.ruehaute.nl

Terug naar boven